CredSSP şifreleme Oracle düzeltme olabilir.

CredSSP Şifreleme Oracle düzeltme olabilir uyarısı;

Gün geçmiyor ki Windows işletim sisteminin hataları bitsin 🙂 Maalesef bugün de yine Windows işletim sistemi problemi ile karşı karşıyayız. Ama aslında bu bir hata değil. Microsoft Windows ürünlerinde Credential Security Support Provider protocol (CredSSP) için bir güvenlik güncellemesi uyguladı ve bu güncelleme sonucunda istemci ile sunucu aynı güncellemeye sahip olmaz ise bağlantı kurulamayabiliyor. Bu durumda her iki işletim sisteminin de uptodate(güncel) olması gerektiğini söylememiz gerekiyor.

Her iki tarafın da güncel olması durumunda problem yaşanıyor ise aşağıdaki yönergeyi izleyerek probleminize çözüm üretebilirsiniz.

Öncelikle bağlantı kuracağınız client pc üzerinde Başlat -> Çalıştır adımlarını takip ediyoruz.

Ardından Çalıştır’a gpedit.msc yazıp OK diyoruz.

Karşımıza Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi gelecek, buradan Bilgisayar Yapılandırması altında Yönetim Şablonlarını genişletiyoruz.

Ardından Sistem -> Kimlik Bilgileri Yetki Aktarımı bölümüne geliyoruz.

Ekranda gördüğünüz gibi Şifreleme Oracle Düzeltme girdisi yapılandırılmamış durumda. İlgili girdiye sağ tıklayarak Düzenle diyoruz ve ekran alıntısındaki gibi işlem yapıyoruz.

Yani Şifreleme Oracle Düzeltme “etkin”, Koruma Düzeyi -> “Savunmasız” olacak. Böylece bağlantı kurduğunuz bilgisayar uzak sunucuya bu protokolü atlayarak bağlanacaktır.

Benzer Yazılar
Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.