SEO Dostu Hosting Seçerken Aranması Gereken Özellikler

SEO Dostu Hosting Seçerken Aranması Gereken Özellikler

SEO çalışmalarının ilk ayağı olan hosting veya sunucu seçimi konusunda daha hassas olmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Google’da üst sıralarda olmak için birçok çaba ve maliyet harcamadan önce doğru bir sunucu firması bulmanız gerekmektedir. Seçeceğiniz web barındırıcısı, ziyaretçilerinize sunduğunuz site deneyimini belirler. Sunucu hatalarını, sayfa zaman aşımlarını ve sayfa yavaşlıklarını önlemek istiyorsanız, güvenilir ve sektörde kendini kanıtlamış web barındırıcı firmasına ihtiyacınız vardır.

SEO dostu bir barındırma şirketini belirleyen maddelere geçemeden önce, SEO konusunu özetleyelim;

“SEO kelimesi, Search Engine Optimization ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe karşılığı, arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilmektedir. SEO çalışmasını inceleyecek olursak, isminden de anlaşılacağı üzere, internet projelerinin arama motorlarına, belli başlı kurallar ile uygun hale getirilmesi ve sitelerin aramalarda üst sıralara çıkmasını sağlayan bir çalışma olarak nitelendirebiliriz.”

Kaynak: Seocu

Seo Dostu Hosting

  • Yüksek Çalışma Süresi

Sunucu firmasının sağlayacağı kesintisiz ve yüksek çalışma garantisi, tartışmasız bir şekilde en önemli faktör diyebiliriz. Çalışma süresi, web sitesinin erişebilir olduğu sürenin yüzdesel oranını ifade etmektedir. Web siteniz kısa bir süreliğinde dahi erişilemez olduğunda, ziyaretçileriniz Google aramalarına geri döner ve rakiplerinizi ziyaret eder. Bunu kimse istemez.

Güvenilir ve iyi optimize edilmiş bir ana sunucu, daha yüksek çalışma süresi garantisi verir. Bunun oranını ortalama olarak verirsek, %99 çalışma süresi garantisi iyi bir garanti diyebiliriz. Şunu da belirtelim %100 çalışma süresi garantisi veren firmalara karşı mesafeli olun. Çünkü her zaman kesinti olma ihtimali vardır. Önemli olan bunu ön görebilir olarak size istatistik sunabilen firmalardır.

  • Sunucu Konumu ve Hızı

Sunucunun yer aldığı konum, aynı konumda olan ziyaretçileriniz için hızlı bir erişim sağlamaktadır. Trafiğinizin çoğunluğu Türkiye’den geliyorsa, Türkiye yerelinde barındırılan sunuculardan hizmet almanız, kullanıcılarınıza daha hızlı bir site deneyimi sunacaktır. Hatta İstanbul yerelinden daha çok trafik alıyorsanız, mümkünse İstanbul sunucularını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, Türkiye’de hizmet veren bir web sitesinin, dünyanın diğer bir ucundaki sunucu firmasından hizmet alması, Google’ında dikkatini çekmekte ve olumsuz etki yaratmaktadır.

Diğer taraftan konumuz hız olduğunda, CDN yani içerik dağıtım ağı ile hız performansı artırılabilmektedir. Sunucu.com.tr olarak CDN konusunda sizlere hizmet vermekteyiz.

  • Çoklu Seçenek Sunabilen Firmalar

Seçenekleri hepimiz severiz. Sunucu firmasının da bize SEO anlamında seçenekler sunması önemli. Barındırma hizmetinin ötesinde, SEO çalışmalarına yardımcı olacak bazı hizmetler sunan firmaları tercih etmeniz gerekmektedir. Bazı SEO dostu seçenekleri aşağıda paylaşalım;

  • Otomatik Yedekleme: Günümüzde her şey mükemmel gitmiyor ne yazık ki. Bir anlık hata sonucu her şey terse dönebilir. Ya da hack saldırısı sonucu dosyalarınız silinebilir. Düzenli alınan yedekler ile kesintiye uğramadan yedeklerinizi talep edebilir veya geri yükleme isteyebilirsiniz.
  • SSL: SSL sertifikası, en net biline sıralama faktörüdür. HTTPS protokolünü kullanmak, Google aranmalarında sitenize artı puan kazandırmaktadır. Barındırıcı firmanızın SSL sertifikası sağladığını kontrol edin. Firmamızdan alacağınız tüm hosting paketlerinde SSL sertifikası ücretsizdir.
  • Barındırma Planı Değişikliği: Projeniz büyüdükçe ihtiyaçlarınızda değişecektir. Dolayısıyla gelişen sitenizin ihtiyaçlarına hızlı ve uygun fiyatlı çözümler üretilmesi önemlidir. Örneğin; hosting paketinden sanal sunucuya geçişiniz kolay ve hızlı olmalı. Ya da sanal sunucudan, paylaşımsız fiziki sunucuya geçiş yapabilmeniz önemli.
  • Paylaşımsız IP: Çalışacağınız firmanın IP sorunu yaşamaması gerekiyor. İstediğiniz zaman paylaşımsız IP alabilmeniz önemli. SEO çalışmalarında, size özel bir IP adresinin olması, sizi benzersiz kılmaktadır.
  • Müşteri Odaklı Destek Ekibi

Sunucu firmasında aranacak en önemli konulardan birisi de kesintisiz destek ekibidir. Acil bir durum ile karşılaşabilirsiniz. Sitenize erişemiyor olabilirsiniz. Bu durumlarda ilgili bir destek ekibi sizin işinizi çözecektir. Firmamızın destek ekibi 7/24 sizden gelecek olan talepleri en hızlı şekilde çözümlemektedir.

Benzer Yazılar
Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.